Пинокио

Карло Колоди

Пинокио
Карло Колоди
Драматизация и режисура: Даниела Стойчева
Участват: Цветан Николов, Неделчо Стойчев-Дежо, Ани Ферух, Детелина Стойчева, Веселин Борисов
Спектакълът „ ПИНОКИО" на Разградския драматичен театър е създаден по едноименното произведение на Карло Колоди. Дърводелецът Джепето си прави човече, което нарича Пинокио. То преживява много приключения, за  да разбере кое е лошо, кое е добро, и да се превърне в истинско момче- добро, умно, честно и трудолюбиво.
Действието се развива на различни места, които децата ,чели произведението на Колоди, са си представяли според своето въображение.В спектакъла те ще ги видят през погледа на известния български сценограф и живописец Тодор Игнатов- носител на много национални и международни награди в своята област.

Драматизацията, текстът на песните и режисурата са на Даниела Стойчева, която разградската публика познава от работата й над спектакъла „Грозното патенце". И в „ Пинокио" музиката е на Бюлент Закерие, а хореографията на Виолета Желязкова.

Използвайки разнообразни художествени средства, подходящи за реализацията на детски спектакъл, творческият екип внушава на възрастните зрители, че детето трябва да се пази от лошотията и да се обгражда с доброта, за да се превърне в добър и стойностен човек. А за детската публика е предназначено забавлението, съпреживяването на героя и дори участието в сценичното действие.Създателите на спектакъла се надяват всяко дете да открие Пинокио в себе си и да пожелае да стане истински добро дете , в каквото той се превръща .

В спектакъла са ангажирани петима актьори.Ролята на Пинокио се изпълнява от Цветан Николов, а останалите актьори пресъздават по няколко образа. Директорът на театъра - Неделчо Стойчев-Дежо играе ролята на своя колега- Директора на Кукления театър, а също- Татко Джепето и „Слепия" Котарак. Ани Ферух е Куклата със сините коси и Синята фея, а Детелина Стойчева- „Куцата" Лисица, Актрисата и Фитилчо. Веселин Борисов е Мъдрият Щурец, Кръчмаря и Господаря на страната „ Забавление".

Билетна каса: 10,00 - 13,00часа и 15,00 - 18,00часа