"МРАК"

Антон Страшимиров

"МРАК"
Антон Страшимиров
Участват: Боряна Йорданова, Димитрина Гинева, Дочка Братованова, Марияна Бранкованова, Цветана Благоева, Александър Божанов, Веселин Борисов, Евгени Стефанов, Николай Сяров, Иван Иванов, Петьо Горанов, Тихомир Благоев, Филип Янев
"Пиесата „Мрак” от Антон Страшимиров, макар и странно, се поставя за първи път в България. Постановката е по повод 70-годишнината на ДТ „Антон Страшимиров” - Разград. Разбира се, не само поради това. Пиесата е изключително действена и вълнуваща. Като че ли е ескиз за по-сетнешния шедьовър на автора - „Вампир”.
         Действието се развива в малко балканско село в началото на миналия век, където цар отново е далеко, а Бог - високо. Ама, много високо! Героите - една галерия от образи. Народ. Български народ. Инфантилен и гладен. Непорастнали деца. Точно толкова наивни и жестоки като децата. Щеше да е ужасно смешно, ако не беше страшно. Мрак!
         Страшимиров е написал под заглавието на пиесата си - комедия? Може би защото и той, като един друг велик автор, е вярвал, че смеейки се, човек се прощава с миналото си. Да се опитаме да се посмеем заедно. Над себе си!"
                                                                          

                                                                                                            Б. ЧАКРИНОВ
 

Билетна каса: 10,00 - 13,00часа и 15,00 - 18,00часа