Отново на театър в Разград със „Смешно отделение“

Отново на театър в Разград със „Смешно отделение“

Месеци след последното театрално представление, привлякло почитатели на изкуството в Разград, културната сфера изглежда, че се съживява. За девети юли в Новия театър е планирана предпремиерата на „Смешно отделение“ по Ерик Чапъл. „В България всеки разбира от три неща – политика, футбол и … медицина! И всеки в страната неведнъж е бил изненадван от абсурдните маневри на здравната ни система. Но и всеки е успявал неведнъж да я изненада с абсурдните си маневри. В спешното отделение на д-р Терзийски има трима ключови пациенти – донякъде болни, донякъде симуланти, но със сигурност хипохондрици!
Медикът разполага с една старша сестра, една многофункционална стажантка и с около 90 минути на сцената, за да успее физически и психически да излекува тримата болни и евентуално… да успее да ги изгони… Извинете – изпише! Накратко диагнозата е:
Спешно нещо да се направи, за да не бъде българското здравеопазване толкова …. смешно!“, се чете в анотацията на постановката. В нея участие взимат Робин Кафалиев, който е и режисьор, Николай Сяров, Евгени Стефанов, Иван Иванов, Росица Кехайова, Анна-Мария Николаева. Сценографията е поверена на Теодор Даскалов.
Театралната предпремиера започва в 19 часа и ще се състои при използване на 50% от общия капацитет на салона, който е 624 места. Зрителите ще седят през две места, задължително трябва да бъдат с маска, актьорите по разбираеми причини няма да носят такива. Ще бъдат осигурени два входа, за да не се смесва пътникопотокът. Билетите на цени от 10 и 12 лева са в продажба от днес на касата в Новия театър. За ученици и пенсионери пропуските са 8 лева. Подготовката се осъществява в динамична обстановка и реализирането й зависи от актуалната епидемична картина.
Десислава СТЕФАНОВА
(Екип 7)
Всички новини