„Принципът на Крум“ - новата постановка на разградския театър

„Принципът на Крум“ - новата постановка на разградския театър

Малко се пие в тая страна, господа и другари!“ – рече навремето писателят Румен Белчев, но той имаше предвид, че малко бира се пие в тая страна, защото беше почитател на Ярослав Хашек и възстановител в България на неговата ПУПРЗ /о/ - Партия за умерен прогрес в рамките на закона /обновена/…
„Много се пие в тая държава, много се лъже и много се краде!“ – казва пък популярният млад белетрист Калин Терзийски в първата си пиеса „Принципът на Крум“.
Но той пък има предвид, че аварите много пиели, много лъжели и много крадели, даже си изпокрадили един на друг оръжията, та като ги нападнали българите /които пиели, лъжели и крадели по-малко/, те нито можели, нито имали с какво да се защитават…
Вече трябва да е известно на разградските читатели и зрители, че тая пиеса не само се играе за пръв път в страната - именно в нашия град и от нашия театър, но е и написана по поръчка на театралния ни директор Неделчо Стойчев – Дежо.
Ще трябва да добавим само, че авторите са двама – Калин Терзийски и Емил Йотовски. Че даже и трима – с режисьорката Рада Абрашева, което си е нещо нормално за театъра, но доколкото разбираме, без да сме наясно с подробностите, тя е добавила и нов герой – Режисьорът, в изпълнение на Александър Бориславов... (прочетете повече тук)
Всички новини